Bedrijf verkopen

Je bedrijf verkopen doe je maar één keer. Je kunt dus maar één keer de allerbeste deal maken. We begrijpen bij Arpentus wat dat betekent en begeleiden je graag in het complexe proces van onderhandelen, verkoopklaar maken, overdragen en loslaten. Met alles wat daarbij komt kijken als het gaat om corporate finance. Advies nodig bij de verkoop van je onderneming? Maak een afspraak.

Adviseur in bedrijfsverkoop

“Hoe verkoop ik mijn bedrijf”, vraag je je af. Als adviseur in bedrijfsverkoop begeleiden we je daarin. Al gauw zul je daar de voordelen van ontdekken. Je kunt terugvallen op onze kennis en ervaring in corporate finance. Je kunt je bedrijfsambities delen en je plannen toetsen. En je kunt het proces aan ons overlaten (van de bedrijfswaardering tot de onderhandelingen), zodat je je zelfs tijdens de verkoop van je bedrijf kunt blijven richten op je core business.

Ik wil mijn bedrijf verkopen

Overweeg jij om je bedrijf te verkopen? Betrek ons er gerust in een vroeg stadium bij. Een traject van bedrijfsverkoop start bij Arpentus namelijk altijd met een intake waarin we een grondige aanpak toepassen. Allereerst analyseren we jouw unieke waardepositie in de markt. Tijdens het tweede dagdeel doorlopen we alle cijfers om te analyseren wat het bedrijf daadwerkelijk verdient, welke type omzet er behaald wordt, hoe de branche werkt, of de onderneming sustainable is en hoe de klantspreiding is geregeld. Tot slot brengen we op basis van de verkregen inzichten een strategisch advies uit over de bedrijfswaarde die representatief is bij verkoop van je bedrijf. Is het onderzoek afgerond? Dan blijven wij betrokken totdat de juiste koper is gevonden en de bedrijfsfinanciering naar tevredenheid is afgerond. Die aanpak maakt ons uniek!

Verkoop onderneming

De onderzoeksfase zien we ook als een waardevol moment om binding met het bedrijf en met jou als ondernemer te creëren. We geven je het vertrouwen dat je bedrijf in goede handen is. Zo denken we ook op menselijk en organisatorisch gebied mee. Dat scheelt je veel tijd en energie en het levert je bovendien de allerbeste deal op. Dat durven we je te beloven. Zo kun je uiteindelijk vol overtuiging zeggen: “Ik wil mijn bedrijf verkopen!”

Advies bedrijf verkopen

De beste deal is altijd uniek. Je persoonlijke ambities, de bedrijfsspecifieke situatie, de markt waarin je opereert: het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij bedrijfsverkoop. Arpentus gaat hoe dan ook op zoek naar de deal die het beste is voor jou als ondernemer en als mens.  Dat brengt je verder. Zullen we een afspraak maken?

Neem contact met ons op.