Bedrijf kopen

Als ondernemer weet je wat je wilt en wat je ambities zijn. De bedrijf overnemen kan daar prachtig bij passen. Als je zeker wilt zijn van je zaak, kun je het beste samen met Arpentus die stap zetten. Heb jij interesse om een bedrijf te kopen? Maak een afspraak.

Een onderneming overnemen

Wij begeleiden ondernemers bij het kopen van een bedrijf. We brengen de risico’s in kaart, spiegelen je plannen, analyseren de valuedrivers, beoordelen de marktwaarde en adviseren bij de onderhandelingen over de bedrijfsaankoop. Dankzij onze objectiverende rol kom je tot een goede en zorgvuldige beslissing, die je ambities en belangen dient. Dat brengt je verder. Typisch Arpentus.

Boekenonderzoek bij bedrijfsaankoop

Wanneer je een bedrijf wilt kopen, kijk je als ondernemer uiteraard naar de winstgevendheid en potentie van die investering. Belangrijk om te weten is of het bedrijf het aankoopbedrag waard is en of de bedrijfsovername een strategische zet is. Wij adviseren  je graag of een bedrijf overnemen verstandig is en of je hier niet te veel voor betaalt, onder andere door een boekenonderzoek uit te voeren. We controleren of de cijfers kloppen en kijken hoe de winst tot stand is gekomen. Ook kijken we of dit voor een nieuwe eigenaar goed valt te evenaren door alle processen te doorgronden.

Onderhandeling bij bedrijf kopen

Op basis van de resultaten helpen we je in de onderhandelingen om het bedrijf te kopen. Als ervaren overnamespecialist kennen wij beide kanten van de onderhandeling. Het bedrijf overnemen van de eigenaar of de oprichter is immers een complex proces. Voor de verkopende partij zijn vertrouwen, een goed gevoel en een goede deal belangrijke uitgangspunten tijdens de onderhandeling. Onze adviseurs in bedrijfsovername voelen dit goed aan.

Advies bedrijf kopen

Heb je een bedrijf voor overname op het oog of wil je actief op zoek naar een bedrijf met een goede propositie? Laat het ons weten. We gaan het graag samen met je aan.

Neem contact met ons op.