Bedrijfswaardering

Of je nu je bedrijf verkoopt of een bedrijf aankoopt, het draait ten diepste om één vraag: Wat is een bedrijf waard? Arpentus is de specialist om de bedrijfswaarde vast te stellen en te koppelen aan een strategisch advies op het gebied van bedrijfswaardering. Ben jij benieuwd wat je bedrijf waard is? We kijken graag met je mee! Maak een afspraak.

Wat is mijn bedrijf waard?

De bedrijfswaardering is een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen met potentiële (ver)kopers. Arpentus voert dit ook uit voor ondernemers die willen weten waar ze staan en zich gewoonweg afvragen: “Hoeveel is mijn bedrijf waard?” Ook als verkoop nog niet aan de orde is. Zo kunnen ze beter strategische keuzes maken voor de lange termijn.

Bedrijfswaarde berekenen

Arpentus maakt een realistische bedrijfswaardering, gebaseerd op een grondige analyse. Om de bedrijfswaarde te bepalen, letten we scherp op valuedrivers. Hoe kan er waarde gecreëerd worden? Bij welke klanten en in welke activiteiten? Hangt het succes van de organisatie van bepaalde mensen af? Is het voor een nieuwe eigenaar kostbaar om in deze branche te starten? Zijn er nog mogelijkheden om de bedrijfswaarde te vergroten? Arpentus brengt de kansen en de knelpunten in beeld.

Bedrijf verkoopklaar maken

Vanzelfsprekend koppelen we aan de bedrijfswaardering een goed advies. Ook begeleiden we ondernemers om het bedrijf verkoopklaar te maken. Wanneer je als huidige eigenaar bijvoorbeeld een sleutelrol hebt in het succes van je bedrijf, heeft dit ook veel invloed op de bedrijfswaardering. Wanneer we de tijd nemen om het bedrijf minder afhankelijk te maken van jou als persoon, bijvoorbeeld door je positie te vervangen, dan is dit beter voor de bedrijfswaarde. Zo maken we het bedrijf verkoopklaar.

Bedrijfswaardering advies

Dankzij de waardebepaling bij bedrijfsovername weet je wat je bedrijf waard is én hoe je verder komt. Vervolgens kunnen we je ook begeleiden bij het verkoop- of aankoopproces en de bedrijfsfinanciering. Dat de kracht van Arpentus als overnamespecialist. Zullen we afspreken om kennis te maken?

Neem contact met ons op.