Nieuws, tips en inspiratie

Blogs
Het wordt een beetje eentonig, al die artikelen over hoge energieprijzen of over de stappen die we met zijn allen moeten zetten om de doelen van het Parijs-akkoord en Europese afspraken omtrent stikstof te kunnen realiseren. Maar in deze duurzaamheidsdiscussie zitten cruciale aspecten vanuit M&A-perspectief. Het belang van duurzaam ondernemen is namelijk veel breder dan enkel de impact op uw energierekening en het meten van de uitstoot die u realiseert. Duurzaamheid heeft een bepalende invloed op meerdere facetten van uw bedrijf.
Waar draait Arpentus om? Om aandacht, de volle aandacht voor de klant en de medewerker! We gaan met onze klanten om, zoals we met onze medewerkers omgaan. Met oog voor de mens en de wens van de mens! We zijn een half jaar onderweg met het team Arpentus in de nieuwe setting. Tijd om terug te kijken…
Motto: Schoenmaker, blijf bij je leest Loopt u met plannen rond om een bedrijf te kopen of uw bedrijf te verkopen? Lees dan aandachtig door. Ik kom namelijk (te) vaak tegen dat ondernemers op eigen houtje gesprekken met een bedrijf hebben gevoerd en ‘de deal’ in alle daadkracht al min of meer beklonken is.
Met ingang van 1 januari a.s. treden vijf ervaren corporate finance-specialisten in dienst bij Arpentus. Twee van hen, Léon Op de Coul en Eric de Ruijter, treden toe als medeaandeelhouder. Samen met de andere drie, Kathelijn Verkerk, Juul Ketelaars en Patrick Cox, gaan ze bijdragen aan de strategische groei van Arpentus.
Kopen uit een faillissement is spannende handel. Het gaat snel, de druk is groot, de mogelijkheden beperkt, details zijn belangrijk en fouten worden genadeloos afgestraft. En toch doen we het nog steeds. Lees in dit blog waarom kopen uit een faillissement interessant kan zijn.
Eén van de meest intense verschijnselen in het ondernemen zijn disrupties. Wat zijn de kenmerken van een disruptieve economie en hoe onstaan ze?
Voorpaginanieuws: 65% tot 85% van de bedrijfsovernames mislukt. Misleidend, want het is slechts een deel van de realiteit.
Onderhandelingen over de (ver)koop van een bedrijf lopen niet vanzelf. Hoe zorg je voor een fijne onderhandeling?
Echte ondernemers zien kansen die anderen niet zien. Zij zorgen voor optimale financiering van hun onderneming. Hoe doe je dat?