Senior Business Analist

Jij bent een slimme, bedrijfskundig of financieel opgeleide academicus en toe aan de volgende stap in jouw carrière. Je bent reeds een ervaren Controller of Business Analist en wil je verder ontwikkelen.

­Wat ga je doen?

Bij Arpentus begeleiden we ondernemers bij de aankoop, verkoop en waardering van de onderneming. Ook helpen we bij het verkoopklaar maken en begeleiden bij de strategische groei van organisaties. Door de groei van het aantal opdrachten, kunnen onze Adviseurs Corporate Finance wel iemand als jou gebruiken! Daar waar zij vooral bezig zijn met het adviseren van ondernemers en het acquireren van nieuwe klanten, bereiden jij en jouw collega’s de analyses, rapportages en adviesdocumenten voor. Daar komt veel uitzoekwerk bij kijken, het verwerken van informatie in duidelijke Excel-overzichten, het maken van inzichtelijke grafieken en van PowerPoints die zorgen voor een professionele uitstraling.

Je gaat:

 • ondersteunen bij het maken van informatiememoranda (grafieken, presentaties, basis-analyses, beschrijving onderneming, et cetera)
 • ondersteunen bij het opstellen van waarderingsrapporten, financieringsmemoranda en begeleiding bij bedrijfsanalyses
 • ondersteunen bij het uitvoeren van marktonderzoek en het opstellen van searches / searchlijsten
 • aan de hand van een sjabloon zelfstandig deskresearch doen ter voorbereiding van prospectgesprekken, inclusief in kaart brengen van de markten en sector(en) waarin het bedrijf opereert
 • eerste beknopte financiële analyses maken, mede op basis van jaarrekeningen
 • duidelijke en aansprekende PowerPoint-presentaties maken.

Wie ben je?

Je bent ambitieus, kwaliteitsbewust en je hebt een professioneel kritische houding. Eigenschappen die je op een enthousiaste wijze inzet en combineert met liefde voor cijfers. Jij kunt je een levendige voorstelling maken wat al die cijfers betekenen voor de ondernemer en diens bedrijf en markt.

Met enthousiasme en kwaliteitsbewustzijn weet je voor onze adviseurs en hun klanten het beste resultaat te behalen. Je blijft onder de meeste omstandigheden kalm, ook in drukke periodes. Je hebt affiniteit met middelgrote organisaties.

Je beschikt over WO-werk- en denkniveau. Waarom? Omdat je je stof en informatie snel eigen moet kunnen maken, op strategisch niveau moet kunnen schakelen, boven de materie kunt hangen om de grote lijnen en dwarsverbanden te zien, de strategische, toegevoegde waarde in de keten moet kunnen zien als je een bedrijf aan- of verkoopt.

Qua competenties zien we graag:

 • uitstekende analytische vaardigheden
 • initiatiefrijk en zelfstandig kunnen opereren
 • teamspeler met een klantgerichte attitude
 • sensitief en bovengemiddelde sociale intelligentie
 • gelet op het groeiende team zijn coachende vaardigheden een pré
 • flexibiliteit is in onze snelgroeiende organisatie van groot belang.

Waar kun je op rekenen?

Corporate finance is vaak een nogal hiërarchisch wereld, met lange werkweken. Hard werken vinden we geen probleem, maar we hechten ook veel belang aan het persoonlijk welzijn van de collega’s.

Klanten en medewerkers waarderen onze bedrijfscultuur al jaren aantoonbaar zeer hoog.

Bij opdrachten opereren we altijd in teamverband, waardoor jij optimaal begeleid wordt, maar ook de mogelijkheid krijgt om zelfstandig te opereren en jouw rol te pakken.

Tijdens het werk verwachten wij van jou een frisse en kritische blik op waar wij dagelijks mee bezig zijn. Daar wordt het team beter van en daardoor kunnen wij het beste doen voor de klant. Elke dag een stukje beter is ons credo!

Kortom, Arpentus: jouw toekomst? Dan gaan we er samen voor!

Arpentus en Visser & Visser: full service met aandacht

Arpentus is een zelfstandig onderdeel van accountancy-, audit- en HR-advieskantoor Visser & Visser. We werken vanuit Arpentus regelmatig samen met andere disciplines, waarbij de diverse kwaliteiten elkaar versterken.

Arpentus is in bijna tien jaar gegroeid naar negen professionals en onderweg naar meer. Groei is voor ons geen doel, wel een middel, ook voor de ontwikkeling en carrièrekansen van onze medewerkers. Gelet op de enorme vraag vanuit de markt aan Arpentus hebben we de ambitie om nog meer klanten te bedienen en interessante projecten uit te voeren.

Wat je van ons kunt verwachten:

 • 32-40 uur per week
 • 28 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden om thuis te werken
 • Leaseauto of mobiliteitsvergoeding
 • Telefoon, laptop, thuiswerkvergoeding en budget voor jouw thuiswerkplek

Wat wij van jou verwachten:

 • Een relevante WO-opleiding
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring als Business Analist, (Business) Controller of vergelijkbaar
 • Je vindt het heerlijk om met Excel, grafieken, financiële analyses en PowerPoint te stoeien.

Kennismaken

Tijd voor een goed gesprek.

Geïnteresseerd in deze vacature?

We nodigen je graag uit bij ons op kantoor

Contactpersoon:

Léon Op de Coul
Senior Adviseur Corporate Finance

lflmopdecoul@arpentus.nl