Juist de details doen ertoe bij de verkoop van je bedrijf, ontdekte ondernemer Henk Woltman. “Gelukkig ziet Arpentus ze niet over het hoofd. Daardoor is de verkoop letterlijk tot in de puntjes geregeld.”

Ruim twintig jaar geleden besloten Henk en Hans Woltman, samen met hun vader Jaap, zich te gaan richten op hun specialisme: het produceren en modificeren van funderingsmachines. De ondernemers hielden zich tot dat moment bezig met het onderhoud en de reparatie van kranen, maar lieten die activiteit achter zich. Na ruim twee decennia leveren ze achttien typen funderingsmachines, die wereldwijd hun weg vinden. Daarnaast maken ze voor nationale en internationale opdrachtgevers custom made machines voor specialistische funderingswerken.

Wennen
Het succesvolle bedrijf, met vestigingen in Giessenburg en Oosterhout, blijft niet onopgemerkt op de markt van de funderingstechniek. Grote spelers laten hun oog vallen op het familiebedrijf, dat opvalt door haar hoogwaardige machines en de know-how van de medewerkers. Als de vraag komt of Henk en Hans het bedrijf willen verkopen, is dat toch nog onverwacht, herinnert Henk zich. “We hadden het als ondernemers nog helemaal niet in ons hoofd om het bedrijf te verkopen. Dat idee moest echt wennen.” Toch zien de broers de positieve kant van verkoop in. Ze besluiten het verkoopproces te starten.Woltman-CKloet

Afstand
Als ondernemer ben je ook emotioneel betrokken bij de verkoop, ontdekten Henk en Hans al gauw. “Natuurlijk, het liefst had ik het op een namiddag in de kroeg geregeld, bij wijze van spreken. Maar zo werkt het nu eenmaal niet. Je hebt iemand nodig met verstand van zaken, die er op meer afstand naar kijkt, maar die ook snapt hoe je als mens in elkaar steekt. Vandaar dat we bij Arpentus uitkwamen. Omdat we hen al kenden, hadden we vertrouwen in hun expertise en aanpak.”

Details maken het verschil
Uiteindelijk tellen ook de details, merkte Henk. “Als praktische ondernemers hadden we daar minder erg in. Neem bijvoorbeeld de garantievoorwaarden van onze machines en hoe daar in de overname mee omgegaan wordt. Het kostte een dag lang overleggen met twee advocaten om dat letterlijk tot in de puntjes te regelen. Maar wel puntjes, die financieel grote consequenties kunnen hebben als ze níet geregeld zijn. Door de alertheid van Arpentus zijn er geen open eindjes meer.”

Vertrouwen
De onderhandelingen liet Henk graag aan Arpentus over. “Daar zijn ze bijzonder goed in. Ze voeren de gesprekken zakelijk, open en direct. Ze laten zich niet in een hoekje duwen, ook niet als er een partij van betekenis aan de andere kant van de tafel zit. Ons belang en ons eisenpakket vormden het uitgangspunt. Ik gaf de onderhandelingen met alle vertrouwen uit handen, hoewel ik er vaak wel aanwezig was om extra informatie te kunnen geven.”

Tevreden
Sinds januari 2016 zijn Henk en Hans geen eigenaar meer van Woltman B.V. Als manager mogen ze nog jaren verder bouwen aan het bedrijf. Ze zijn er blij mee. “Door de vasthoudendheid en expertise van Arpentus hebben we onze handtekening gezet onder een koopovereenkomst waar we zeer tevreden mee zijn.”