Ze hadden er niet op gerekend dat ze hun bedrijf zo snel zouden verkopen. Na amper drie jaar ondernemen zochten Corné (35) en René (34) Goudriaan een koper voor Top Deuren. De partij die Arpentus op het oog had, bleek een schot in de roos te zijn. “We hadden een klik met die ondernemers. Onder leiding van Arpentus zijn we er samen relatief snel uitgekomen.”

Al zolang ze zich kunnen herinneren, trekken Corné en René nauw met elkaar op. Zo ontstond het idee om samen te gaan ondernemen. Maar wat? De broers werkten allebei in een commerciële functie, bij verschillende werkgevers. Toen Top Deuren in Barneveld te koop kwam, hakten ze de knoop door. Gezamenlijk overtuigden ze de bank, namen ontslag en begonnen aan hun nieuwe avontuur.

Hard werken

Top Deuren levert – zoals de naam doet vermoeden – deuren, zowel voor woningen als bedrijven. Het leeuwendeel van de omzet is afkomstig van aannemers. “Het was een handelsgericht bedrijf, dat paste bij ons. We hadden geen plan geschreven, maar we zagen genoeg verbetermogelijkheden. Gedrevenheid in het team, en klantgerichtheid. Dát moest er weer in komen. Daar zijn we ons samen met het team sterk voor gaan maken”, vertellen Corné en René. Die eerste tijd maakten ze soms lange dagen.

De inspanningen van de broers bleven niet onbeloond. “Het ging goed”, zegt Corné nuchter. “Na drie jaar was de omzet verdrievoudigd. Het team was gegroeid van tien naar drieëntwintig medewerkers. We waren van plan het bedrijf naar het volgende level te brengen. Mede daarom waren we in zee gegaan met Visser & Visser Accountants.” De stijgende lijn was veelbelovend.

Gezondheidsklachten

Toch liep het anders. René kampte steeds vaker met gezondheidsklachten. Of hij wilde of niet, de klachten belemmerden hem in zijn werk. Toen duidelijk werd dat hij een chronische ziekte had, dwong dat de broers onverwacht tot nadenken. Wat nu? Hoe verder? “Het was een moeilijke keuze, maar we besloten Top Deuren te verkopen. Samen uit, samen thuis, hebben we altijd gezegd”, benadrukt Corné met een blik op zijn broer.

Begeleiding bij verkoop

Hadden de broers zelf nog de aankoop van het bedrijf geregeld, nu piekerden ze er niet over de verkoop zelf te doen. Na drie jaar stond er een heel ander bedrijf, met een andere omvang. Dat vroeg om professionele begeleiding. “Tijdens een zogenaamde ‘driedaagse’ bracht Arpentus ons bedrijf in beeld. Dat leverde hen de goede informatie op voor het memorandum. Wij hielden ondertussen alles verborgen voor het personeel, omdat we onrust wilden voorkomen.”

Openheid

Arpentus kwam al snel met een potentiële koper op de proppen. Het ging om twee ondernemers, waarvan één het bedrijf zou gaan runnen. “Ze kwamen uit de buurt en we hadden al snel een klik met die ondernemers. Zij waren van plan Top Deuren als zelfstandig bedrijf te laten voortbestaan. Dat vonden we belangrijk voor onze medewerkers”, benadrukken Corné en René. In het gehele proces dat volgde, waren ze vooral open. “We hadden niets te verbergen en kregen liever vragen vooraf, dan achteraf.”

Scherpe onderhandelingen

De broers zijn gewend veel op gevoel en vertrouwen te doen. Maar ze realiseerden zich dat dit niet volstond bij de verkoop van hun bedrijf. In verschillende rondes werd onderhandeld over de prijs en de voorwaarden. “Dat werd nog aardig spannend”, blikken ze terug. “Op één middag ging het er scherp aan toe. Arpentus nam de leiding in die onderhandeling. Ze hebben voor ons gestreden. Zakelijk, professioneel en buitengewoon betrokken. Met de hulp van advocaten zijn de afspraken vervolgens op papier gezet.”

Snel schakelen

Corné en René zijn gewend snel te schakelen. In dat opzicht kon het verkooptraject een ware beproeving worden. Maar niets was minder waar. En juist dat maakt hen enthousiast over de rol van Arpentus. “Ze schakelden net zo snel als wij. Reageerden meteen op appjes, of belden accuraat terug als ze even niet bereikbaar waren. In zo’n proces is dat cruciaal. Het was een mooi proces”, glimlacht Corné. “Prachtig!”, beaamt zijn broer.

Gerust hart

Het proces is voorbij, de handtekening gezet, de overdracht een feit. Binnen afzienbare tijd zijn Corné en René weg bij Top Deuren. Weg bij hun team. Maar met een gerust hart. “Onze medewerkers schrokken eerst wel, maar ze zagen ook dat het voor René niet meer ging. Dat gaf begrip. Wij kijken dankzij Arpentus terug op een goed verlopen proces, met een resultaat waar we heel tevreden over zijn!”