Maar liefst 121 jaar prijkte de naam ‘Van Wijk’ op de gevel. De dorpssmederij in Goedereede groeide uit tot een veelzijdig installatie- en constructiebedrijf. Maar Martin van Wijk, achterkleinzoon van de dorpssmid van ooit, achtte de tijd rijp om samen met Arpentus het familiebedrijf te verkopen. Met vooruitziende blik. “Van Wijk Installaties & Constructies is toe aan de volgende stap. Dat vraagt om meer slagkracht.”

“We zijn te groot geworden om klein te blijven, en te klein om veel groter te worden”, zo duidt Van Wijk (43) de fase van zijn bedrijf. In Goedereede werken vierendertig mensen, en nog eens zestien bij het drie jaar eerder overgenomen Vroegh & Hobbel in Oostvoorne.

Veelzijdig familiebedrijf

Het bedrijf ademt in veel opzichten de sfeer van een lokale werkgever. Een echt familiebedrijf. Veelzeggend zijn de medewerkers die er enkele decennia of nagenoeg een halve eeuw werken. Zei betovergrootvader Van Wijk niet gauw ‘nee’ tegen een dorpsgenoot, Van Wijk Installaties & Constructies doet dat ook niet. Het bedrijf heeft een veelzijdig specialisme en even veelzijdige klanten. Van bouwers die een installatiepartner zoeken tot vissers die aan boord een constructie laten maken. Van zakelijke opdrachtgevers voor loodgieterswerk tot duizenden particulieren met grote en kleine opdrachten. “Het installatiewerk is goed voor het leeuwendeel van de omzet”, zegt Van Wijk. “Dat onderdeel zal alleen maar groeien. We staan voor een energietransitie van ongekende omvang. Woningen worden uitgerust met onder meer warmtepompen en zonne-energiesystemen. De W- en de E-installaties worden daarbij steeds meer geïntegreerd.”

Meer slagkracht nodig

Juist die groeikansen stemden vaak tot nadenken de laatste jaren. Van Wijk zag in dat stilstand achteruitgang zou zijn. Zo vroeg de markt steeds vaker om totaaloplossingen – inclusief elektrotechniek. Die poot zou toegevoegd moeten worden aan het bedrijf. Ook op andere fronten vroeg het uit de kluiten gewassen familiebedrijf om meer slagkracht. “Marketing en personeelswerving bijvoorbeeld”, zegt Van Wijk. “Of automatisering. Ik begon me te realiseren dat Van Wijk Installaties & Constructies aan een volgende fase toe is. En dat die fase mijn mogelijkheden als ondernemer zouden overtreffen.” Daar kwam bij dat zich onder de drie dochters van de ondernemer geen opvolger leek te bevinden.

Het beslissende kopje koffie

De gedachte aan verkoop van het bedrijf begon door het hoofd van de ondernemer te spelen. Voordat hij die gedachte met iemand deelde, dronk hij een kopje koffie bij Arpentus. “Arpentus had de aankoop van Vroegh & Hobbel naar volle tevredenheid begeleid”, beaamt Van Wijk. En met een glimlach: “Ze stonden wel te kijken dat ik kort na die overname over verkoop van het bedrijf begon. We hebben samen de mogelijkheden besproken. Toen heb ik de knoop doorgehakt en zijn we een plan van aanpak gaan maken.”

Niet voor de hoofdprijs

Van Wijk had iets moois te verkopen: een kerngezond bedrijf, met een veelzijdige en trouwe klantenkring, in een markt waarin de vraag groeiend is. Arpentus kwam met een longlist van potentiële overnamepartners, die gezamenlijk werd teruggebracht tot een shortlist. Algauw hapten twee partijen toe en kwamen met een voorstel. Toch liet Van Wijk zich niet verleiden door de hoofdprijs. “Mede op advies van Arpentus zijn we verder gegaan met de partij die de beste voorwaarden bood. Dat was Hoppenbrouwers. Dat is een bedrijf waarbij de medewerkers op nummer één blijven staan. Dat vond ik heel belangrijk. Bovendien konden we met Hoppenbrouwers tot een overname komen zonder toekomstige verplichtingen voor mij. Ook dat wilde ik graag.”

Kleine uurtjes

Er brak een spannende tijd aan voor Van Wijk en zijn vrouw. Terwijl de medewerkers nog van niets wisten, voerde Hoppenbrouwers een gedegen boekenonderzoek uit. Tot in de kleine uurtjes was Van Wijk bezig om informatie boven water te krijgen en stukken aanleveren. “Ze vroegen ons het hemd van ons lijf”, lacht Van Wijk. Net voor de bouwvak ging de kogel door de kerk en kwam het tot een mondeling akkoord. Tijd voor een ontspannende vakantie.

Tot in de kleine lettertjes

“De manier waarop Arpentus dit traject heeft begeleid, is buitengewoon professioneel”, vindt Van Wijk. En hij is blijkbaar niet de enige die er zo over denkt. “Hoppenbrouwers heeft al vaak met dit bijltje gehakt; en ook hen viel de professionaliteit en kwaliteit van Arpentus op. De expertise van Arpentus is veel waard. Dat geldt ook voor de advocaat die zij erbij betrokken. Niet goedkoop misschien, maar ook hij is zijn geld dubbel en dwars waard. Dankzij hun begeleiding hebben we nu een contract waar we over tevreden zijn. Tot in de kleine lettertjes!”

Veelbelovende toekomst

Inmiddels is de koop beklonken, de overdracht een feit en de integratie van beide bedrijven in volle gang. Van Wijk is nu bedrijfsleider en – dat ook – verhuurder van het pand. Met plezier ziet hij hoe ‘zijn’ bedrijf nu al profiteert van de ondersteuning door het moederbedrijf. De marketing komt in een stroomversnelling, de werving van personeel krijgt een boost, plannen voor een eigen vakschool worden werkelijkheid. Hij geniet ervan, en levert er graag zijn bijdrage aan. Van Wijk Installaties & Constructies krijgt na 121 jaar familie-eigendom een solide vervolg. De dorpssmid van ooit wordt een regionale speler van betekenis. Meer dan ooit.