Bedrijfsfinanciering

Het kan zijn dat de aankoop van een bedrijf om extra kapitaal vraagt. Als Arpentus tijdens de begeleiding van het aankoopproces de noodzaak en mogelijkheden voor extra kapitaal ziet, kunnen we de bedrijfsfinanciering voor je regelen. Benieuwd naar ons advies? Maak een afspraak.

Bedrijfsovername financieren?

Wanneer je een bedrijft wilt kopen of wanneer je investeringen doet, zijn wij als bedrijfsadviseur betrokken bij de bedrijfsfinanciering. Omdat we de valuedrivers, de kansen en de knelpunten in de fase van het aankoopproces al scherp in beeld hebben, beschikken we over de nodige input. Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn wij bekend met alle mogelijkheden bij overnamefinanciering. Zo informeren we je over de opties die banken bieden voor de financiering van je bedrijfsovername, maar gaan we ook op zoek naar mogelijke investeerders.

Inzicht in bedrijfsfinanciering bij overname

Als ondernemer is het prettig om vooraf al inzicht te hebben in de mogelijkheden die bedrijfsfinanciering voor je biedt, zodat je ook goed weet welke bedrijfsovernames realistisch zijn en wat voor bod je kunt doen. In sommige gevallen heeft de verkopende partij al een gerichte transactiesom in gedachten, in andere gevallen kun je zelf een bod doen. Wanneer je duidelijk weet hoe je de bedrijfsovername kunt financieren, geeft dit mogelijkheden voor je onderhandelingsstrategie.

Overnamefinanciering definitief maken

Wanneer beide partijen het eens zijn over de koop, is het tijd om de bedrijfsfinanciering definitief te maken. Arpentus begeleidt je hierin. We verzorgen het complete traject van overnamefinanciering. Van het benaderen van investeerders en banken tot het opstellen van een financieringsmemorandum. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Advies bedrijfsfinanciering

Wil je meer informatie over onze aanpak of kun je onze expertise gebruiken in het kader van een bedrijfsovername financieren? Lees onze blog of neem contact op voor een afspraak over de mogelijkheden bij de financiering van je bedrijfsovername.

Neem contact met ons op.